18 Aralık 2007 Salı

KREMALI MARMELATLI PAY

Tarif : Selva

Hamur Malzemesi:
2 çorba kaşığı tozşeker
6 çorba kaşığı süt
7 çorba kaşığı tepeleme un
Yarım paketten az erimemiş becel

İç Malzemesi :
1 küçük kavanoz erik marmeladı

Hazırlama:

Hamur malzemesinin hepini beraberce yoğurup, tart kalıbımızı (borcamın orta boyundan 1 küçük) yağladıktan sonra hamurun 4/1 ni ayırıyoruz.
Kalıba hamurun 4/3 nü yayıyoruz. Üzerine erik marmeladını döküp yayıyoruz.


Kalan hamuru ince şeritler şeklinde harcımızın üzerine kafes yapıyoruz. 150 derecede pişiriyoruz.
Serviste üzerine krema dökebilirsiniz…
Özellikle sabah kahveleri yanında enfes oluyor.

Hiç yorum yok: