Yarım kilo yer elması
1 Büyük Patates
Yarım Kilo Brokoli
2 adet havuç
1 demet taze soğan
1 adet kesme şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlama:
Soğanları ayıklayıp zeytinyağında çevirmeye başlayalım. Bir yanda da havuçları patatesleri ve yer elmasını soyup küçük küçük keserek suya koyalım. Soğanı biraz kavrulduktan sonra sebzelerin suyunu süzüp soğanın üzerine ekleyip onları da biraz çevirelim.
Tuzunu ve şekerini attalım sonra sıcak su ekleyelim kaynadıktan sonra altını kısalım yavaş yavaş pişmeye bırakalım.
Bu arada Brüksel lahanalarını diplerini azıcık keserek yapraklarını 1 sıra soyalım suya atalım yıkayalım ve süzelim.
Ateşteki sebzelerimiz biraz yumuşamış iken üzerine Brükselleri ekleyelim üzerine de tencere büyüklüğüne göre bir porselen tabak kapatalım altını iyice kısalım brokoliler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Ateşten alınca hemen servis tabağımıza alalım üzerine 1 çay bardağı kadar veya arzuya göre zeytinyağı dökelim. Biz zeytinyağı bol seviyoruz. Bu pişen zeytinyağlı yemeğe sonradan zeyrinyağı dökme usulünü Sevgili Arkadaşım Şennur’ dan öğrendim. Çok da müthiş oldu… Tavsiye ederim…
Tuzunu ve şekerini attalım sonra sıcak su ekleyelim kaynadıktan sonra altını kısalım yavaş yavaş pişmeye bırakalım.
Bu arada Brüksel lahanalarını diplerini azıcık keserek yapraklarını 1 sıra soyalım suya atalım yıkayalım ve süzelim.
Ateşteki sebzelerimiz biraz yumuşamış iken üzerine Brükselleri ekleyelim üzerine de tencere büyüklüğüne göre bir porselen tabak kapatalım altını iyice kısalım brokoliler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Ateşten alınca hemen servis tabağımıza alalım üzerine 1 çay bardağı kadar veya arzuya göre zeytinyağı dökelim. Biz zeytinyağı bol seviyoruz. Bu pişen zeytinyağlı yemeğe sonradan zeyrinyağı dökme usulünü Sevgili Arkadaşım Şennur’ dan öğrendim. Çok da müthiş oldu… Tavsiye ederim…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder