7 Ocak 2008 Pazartesi

YOĞURTLU BULGUR TOPLARI


Malzemeler:
1 Su Bardağı İnce Bulgur
1/2 Su Bardağı Un
1/2 Su Bardağı Mısır Unu
½ Demet Taze Soğan
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ1
Salça
1 Tutam Pulbiber
2 Diş Sarmısak
YoğurtTuz, Karabiber, kimyon

Hazırlama:
1 su bardağı bulguru yarı sıcak yarı soğuk su ekleyerek ıslatın. Genişçe bir kaba bir kaba Unları,tuz, kimyon ve karabiberi ilave edin. Yoğurarak ılık su ekleyerek hamur kıvamına getirin .Elinizle koparıp,minik toplar yapın.Tencerede su kaynatın. Çok az tuz katın. Köfteleri suya atıp haşlayın. Süzerek tabağa çıkartın.
sarımsaklı yoğurdu bulgur toplarının üzerinde gezdirin.Üzerinin sosunu için :
Sıvı yağı kızdırın. Küçük kestiğiniz soğanları yağda kavurun. Salça ve bir tutam pul biberle karıştırın. Köftelerin üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: