24 Şubat 2010 Çarşamba

ELMALI TART



Hamur Malzemeleri:
1 çay bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvı yağ
200 gr erimiş margarin
3.5 su bardağı un (350 gr)
1 paket kabartma tozu

Üzerine:

Arzu edilen miktar pudra şekeri


İçi Malzemeleri:

3 ekşi veya tatlı elma rendesi
5-6 çorba kaşığı şeker (ekşiye 6 tatlıya 5)
Arzu edilen miktar tarçın
Arzu edilen miktar küçük kesilmiş ceviz
Arzu edilen miktar kuru üzüm
..


Hazırlama:
Hamur malzemelerinin hepsini bir kapta yoğurup hamurumuzu 1 saat kadar bekletelim.

Daha sonra 2 ye bölüp, yağladığımız tart kalıbımıza hamurun yarısını kalıbın kenarlarına yükselecek şekilde yayalım, üzerine sıra ile elma rendesi, şeker, tarçın ve diğer malzemelerimizi de katıp diğer hamuru elimizle küçük parçalar yaparak yama yapar gibi üzerine döşeyelim.

Isıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
Ilıkken üzerine fazla olmamak kaydı ile pudra şekeri serpip servis yapabiliriz.

Hiç yorum yok: