15 Şubat 2010 Pazartesi
PUM PUM ÇORBASI
Malzemeler:
5 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı su
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 dilim ekmek
5 dilim pastırma
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber tuz ve karabiber.
Hazırlama:
Su ve süte, mısır unu ilave edip sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirin.
Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağı eritin içine tuzu biberi ve karabiberi ekleyin kızdırın ve yarısını kaynayan çorbaya dökün.
Diğer yarısına sıvı yağı ekleyin kızdırın, küp şeklinde doğranmış 2 dilim ekmek ve ince kesilmiş pastırmayı da bu yağda çevirin. Servis yaparken çorbanın üzerine bolca dökerek servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder