Malzemeler:
1 iri palamut
1 adet iri soğan
1 adet iri domates
2 Limon
4-5 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 Limon suyu
Tuz
Karabiber
Defneyaprağı,
1 demet Maydanoz
Yarım ceviz büyüklüğünde tereyağı
Hazırlama:
Halka halka doğranmış palamutları fırın kabına diziyoruz. Zeytinyağı, limon suyu, kara biberi bir kapta çırptıktan sonra üzerine döküyoruz. Bütün sarımsakları bakıların aralarına serpiştiriyoruz. Defne yaprağını ve kıyılmış yarım demet maydanozu da ekledikten sonra, balıkların üzerine de halka halka kesilmiş limon ve domatesleri dizip 15 dakika kısık ateşte 15 dakika da orta sıcaklıktaki fırında pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra kalan yarım demet kıyılmış maydanozu üzerine serpiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder