29 Ocak 2009 Perşembe

PAN KEK


Malzemeler:

3 adet yumurta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4 tatlı kaşığı şeker (Arzuya göre eklenmese de olur)
3 su bardağı süt
½ çay bardağı sıvı yağ

Hazırlama:

Yumurtaların sarısını bir çırpma kabına akını başka bir çırpma kabına ayırıyoruz (Akını ayırırken sarısından hiç bulaşmamasına dikkat ediyoruz.)
Yumurta sarılarının olduğu kaba eğer şeker ekleyecekseniz önce şekerleri katıp çırpıyor, daha sonra sütü, unu ve kabartma tozunu ekleyerek birbirine özleşene kadar çırpıyoruz.

Diğer kapta yumurta aklarını hızlı bir şekilde kar beyaz olana kadar çırpıp, bir spatula yardımı ile diğer kaptaki karışımın içine yumurta aklarını söndürmeden geniş daireler halinde karıştırarak katıyoruz.
Teflon krep tavasında karışımdan küçük boy kepçe ile isterseniz bizim gibi kalıplarda isterseniz küçük toplar halinde arkalı önlü pişiriyoruz
Üzerine, veya aralarına çeşitli reçeller, nutella, pudra şekeri, bal sürülerek servis edilebilir.

Hiç yorum yok: