27 Ocak 2009 Salı

MİLFÖY PASTA



Malzemeler:

18 Yaprak milföy hamuru
3,5 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
2 yumurta sarısı
2 paket vanilya
30 gr tereyağı


Hazırlama:

Tereyağı hariç diğer malzemeleri pişirme yapabileceğimiz bir kapta mikserle karıştırdıktan sonra, Ocağı yakıp tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Piştikten sonra 30 gr tereyağını ilave edelim. Ilıyana kadar karıştırmaya devam edelim.

Milföy hamurlarını şekilli kalıplarda keserek veya düz şekilde yağlı kağıt yaydığımız tepsimize dizelim. Altı üstü kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra fırının tel ızgarasının üzerine alıp soğumaya bırakalım.

Pişen milföyle kabardı ise, elimizle üzerine bastırarak yassı hale getirelim. 3 adet milföyün aralarına ılınan kremamızdan sürüp en üstüne pudra şekeri serpelim.

Hiç yorum yok: