22 Ocak 2009 Perşembe

PASTAVILLA YUMURTALI PAPARDELLE İLE İKİ TAT


Cevizli
Makarnayı suyunu çekene kadar haşladıktan sonra, tuz ve yarım paket kadar krema ile karıştırıyoruz. Üzerine iri çekilmiş ceviz, sevdiğiniz baharatlarla servis yapıyoruz. (Bizimkinde; kekik, fesleğen, kırmızı biber, çekilmiş kara biber, mercan köşk otu ve az sarmısak tozu vardı.)
Sosisli
Makarnayı aynı şelikde haşlayıp tuzladıktan sonra. Taze soğan (yeşil saplarından bolca), bir diş sarmısak, domates veya domates püresi, yeşil biber ile küçük doğradığımız sosisleri az sıvı yağda çevirerek pişiriyoruz. Ateşten alırken yine üzerine sevdiğimiz baharatlardan atıp bir-iki karıştırıp tabağa aktardığımız makarnanın üzerine döküyoruz.

Hiç yorum yok: