Malzemeler:
1 demet pazı
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 sap taze soğan
1tatlı kaşığı biber salçası
1 domates (domates zamanı ise değilse 1 tatlı kaşığı domates salçası)
Tuz
1 tutam kırmızı pul biber
1 tutam nane
Yeterince sıvı yağ
Hazırlama:
Soğanları uzun uzun doğrayalım, salçayı da ekledikten sonra sıvı yağda kavuralım. Pazıları da içine doğrayıp onları da biraz yağda döndürelim. 2 su bardağı bulgurumuzu da katıp çevirmeye devam edelim. Tuzunu, nanesini ve kırmızı biberini ekledikten sonra, 2.5 su bardağı sıcak suyunu ekleyip kapağını kapatalım. Ocağımızı en kısık seviyeye getirip suyunu çekene kadar pişirelim.
1 demet pazı
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 sap taze soğan
1tatlı kaşığı biber salçası
1 domates (domates zamanı ise değilse 1 tatlı kaşığı domates salçası)
Tuz
1 tutam kırmızı pul biber
1 tutam nane
Yeterince sıvı yağ
Hazırlama:
Soğanları uzun uzun doğrayalım, salçayı da ekledikten sonra sıvı yağda kavuralım. Pazıları da içine doğrayıp onları da biraz yağda döndürelim. 2 su bardağı bulgurumuzu da katıp çevirmeye devam edelim. Tuzunu, nanesini ve kırmızı biberini ekledikten sonra, 2.5 su bardağı sıcak suyunu ekleyip kapağını kapatalım. Ocağımızı en kısık seviyeye getirip suyunu çekene kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder