18 Şubat 2008 Pazartesi

BEŞAMEL SOSLU KABAK


Malzemeler:

6 Adet Kabak
Beşamel sos
Sarımsaklı Yoğurt
Pul biberli kızgın yağ

Hazırlama:

Kabakları soyduktan sonra ortadan ikiye keserek yarım ay şeklinde doğra az tuzlu suda dirice haşla. Süz kenara al.

Çok sulu olmayan beşamel sos yap. Kabakları içine at, karıştır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt. Kırmızıbiberli yağ dök. Servise ver.


1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 veya daha fazla Fincan un sosun arzu edilen kıvamına göre Süt (sosun kıvamına göre)
Tuz
Çok az karabiber
Sıvı yağın ile beraber tere yağımızı eritiyoruz
(Beşamel içine sıvı yağ eklenince hiç top olmuyor.)
Unu ekleyip sararmaya başlayana kadar hızlı hızlı çeviriyoruz. Unun miktarı sosumuzun miktarını ve yoğunluğunu da belirliyor.
İlk yaptığınızda fazla olmasında bir zarar yok az olmasından iyidir.
Tuzunu ve az karabiberini ekliyoruz ve yavaş yavaş karıştırarak sütümüzü katıyoruz.
Süt sosun sulu veya koyu bir sos olmasını sağlayacağından arzunuza bağlı olarak bu karşıma katabilirsiniz. Az süt koyu bir kıvam çok süt sulu bir kıvam alır.

Hiç yorum yok: