Malzemeler:
4 elma
2 kaşık esmer şeker
½ limon suyu
1 portakal suyu
1 çorba kaşığı tarçın
1 avuç ceviz
Biraz kuru üzüm
Biraz Frenk üzümü kurusu (Arzu edilirse, kuru yemişçilerde satılıyor)
1 su bardağı yulaf
1 su bardağı un
½ paket tereyağı
1 yumurta
1 paket vanilya
2 kaşık esmer şeker
½ limon suyu
1 portakal suyu
1 çorba kaşığı tarçın
1 avuç ceviz
Biraz kuru üzüm
Biraz Frenk üzümü kurusu (Arzu edilirse, kuru yemişçilerde satılıyor)
1 su bardağı yulaf
1 su bardağı un
½ paket tereyağı
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket vanilyalı dondurma
Elmaları küçük küçük fırın kabına kes üzerine şeker limon ve portakal suyu dök, tarçını serp hepsini bir kaşıkla karıştırıp buz dolabında 1-2 saat beklet.
Hamur malzemesini yoğurduktan sonra elmalı malzemenin üzerini yama yama şeklinde kapat
175 derece fırında 30-35 dk pişir ılık ılık üzerine vanilyalı dondurma (evde çukulatalı vardı) ile servis yap.
Küçük fırın kaplarında yapılırsa belki sunumu daha kolay olabilir. Alt malzeme biraz sulu olduğundan servisi zor oldu. Bir dahaki denemede bu şeklide yapacağız.
Elmaları küçük küçük fırın kabına kes üzerine şeker limon ve portakal suyu dök, tarçını serp hepsini bir kaşıkla karıştırıp buz dolabında 1-2 saat beklet.
Hamur malzemesini yoğurduktan sonra elmalı malzemenin üzerini yama yama şeklinde kapat
175 derece fırında 30-35 dk pişir ılık ılık üzerine vanilyalı dondurma (evde çukulatalı vardı) ile servis yap.
Küçük fırın kaplarında yapılırsa belki sunumu daha kolay olabilir. Alt malzeme biraz sulu olduğundan servisi zor oldu. Bir dahaki denemede bu şeklide yapacağız.
Akşam yemek sonrası için çok hafif bir tatlı...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder