Malzemeler:
500 Gr Kıyma
500 Gr Kıyma
1 Çay Bardağı Pirinç
1 Soğan
1 Havuç
1 Patates
Tuz,Karabiber, Nane
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Limon suyu
1 Çorba Kaşığı Un
Biraz Su
Hazırlama:
Hazırlama:
Kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç, tuz ve karabiberi beraberce yoğur.
Köfteleri fındıktan biraz büyük olacak şekilde top top yapıp yayvan bir kaba sırala. Üzerine yarısına kadar kaynar su döküp etin kara suyunu al. Sonra bir tencerede kaynayan sıcak suya havuç ve patatesleri tekrar tuzunu biberini ve bir tutam naneyi ve de daha sonra köfteleri ilave ederek pişir.
Terbiye için;
Yoğurt,limon, un ve suyu bir kapta iyice çırp. Köfteler pişince terbiyeyi yavaş yavaş köftelere ilave et ve biraz daha pişince üzerine tereyağı, nane ve pul biberle hazırladığın sosu dök.
Köfteleri fındıktan biraz büyük olacak şekilde top top yapıp yayvan bir kaba sırala. Üzerine yarısına kadar kaynar su döküp etin kara suyunu al. Sonra bir tencerede kaynayan sıcak suya havuç ve patatesleri tekrar tuzunu biberini ve bir tutam naneyi ve de daha sonra köfteleri ilave ederek pişir.
Terbiye için;
Yoğurt,limon, un ve suyu bir kapta iyice çırp. Köfteler pişince terbiyeyi yavaş yavaş köftelere ilave et ve biraz daha pişince üzerine tereyağı, nane ve pul biberle hazırladığın sosu dök.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder