28 Mayıs 2009 Perşembe

ISPANAKLI KREP


Krep hamuru için:

1 tatlı kaşığı kadar erimiş tereyağı
3 su bardağı un
3 adet yumurta
3 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber


Ispanaklı İç:
4 bağ ıspanak
Tuz
Beşamel Sos
Üzeri için:
1 Paket rendelenmiş dil peyniri


    Hazırlama:
    Krep malzemelerinin tamamını topak olmayacak şekilde karıştırıp, bir kenara alıyoruz.

    Ispanakları yıkayıp az tuz ile haşlayıp suyunu süzün.
    Beşamel Sos u hazırlayın süzülen ıspanakları içine katın. Tuzuna bakın (tuzu az olmasın) birbirine karıştırın.

    Servis edeceğiniz fırın kabına göre; az yağladığınız yuvarlak veya kare teflon tavaya krep karışımından tavayı tamamen kaplayacak kadar fakat kalın olmayacak şekilde dökerek, arkalı önlü çevirerek pişirin.






    Pişen krep dilimini hafif yağladığınız fırın kabınıza açık yer kalmayacak şekilde yerleştirin. Üzerine ıspanak karışımını her tarafına gelecek şekilde yayın, üzerine, pişirdiğiniz diğer krep dilimini ve yine üzerine ıspanak karışımını yayarak yükseltin en son ıspanaklı karışımı yaydıktan sonra rende dil peynirinizi serpip önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve fırından çıkar çıkmaz servis yapmaya özen gösterin. (Servisten 15 dk önce pişirmeye başlanabilir)

    Ispanaklı iç soğanla birlikte sotelendikten sonra da
    Beşamel Sos a karıştırılabilir.
    Bir gün önceden hazırlanıp üzeri kapatılarak buzdolabında bekleyebilir.

Hiç yorum yok: