18 Mayıs 2009 Pazartesi

PATATESLİ OMLET

Malzemeler:

Kişi başı 2 adet yumurta
Kişi başı 1 adet orta boy patates
Kişi başı ½ çay kaşığı mısır nişastası
Tuz
Kırmızı biber
Sıvı yağ
Nane
Fesleğen
Dere otu
Taze soğan sapı






Hazırlama:

Az sıvıyağ döktüğünüz yapıştırmayan bir tavada rendelenmiş Patatesi ve ince ince doğranmış 1 tatlı kaşığı kadar soğan sapını döndürerek çevirerek hafif kızartmak üzere karıştırın.
Nane, Fesleğen ve Dere otunu beraberce incecik kıyın.
Bir kaba yumurtaları kırın.
Üzerine tuzu, nişastayı ekleyip çatalla çırpın.
Tavada hafif kızarmış patateslerin üzerine çırptığınız yumurta karışımını dökün üzerine de ince doğranmış yeşillikleri serpin. Tavanın üzerini bir tencere kapağı ile kapatın ve kısık ateşte pişirin. Üzerine arzuya göre kırmızı biber serpebilirsiniz.
Ben üstünü çevirmedim çünkü kapak kapandığı için çok güzel pişmişti ama yeşillikler yumurta karışımına eklenip öyle patatesin üzerine dökülebilir ve altüst edilerek de pişirilebilir.

Hiç yorum yok: