10 Ekim 2009 Cumartesi

HAVUÇLU TARÇINLI KEK


Malzemeler:

4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
½ çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı rendelenmiş havuç (1 büyük havuç)
½ su bardağı iri çekilmiş (elle doğranmış) ceviz, badem veya fındık
1 çay bardağı kuru üzüm
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu

Hazırlama:


Yumurtaları ve 1,5 su bardağı şekeri şeker tamamen eriyene kadar çırpıyoruz.
Yağı, rendelenmiş havucu iri çekilmiş ceviz ve kuru üzümleri ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Unu, tarçını ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
175 derece fırında bir bıçak yardımı ile ara ara kontrol ederek içi pişene kadar pişirelim.
Pişince çıkartmadan biraz soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilebilir.

Hiç yorum yok: