4 Ekim 2009 Pazar

FISH AND CHIPS




Malzemeler:
1 paket İglo alaska mezgit
1 Paket İglo karides
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Kekik
Limon suyu
Beşamel Sos (Domatesli)
1 Paket dondurulmuş patates
Jacun
Kırmızı biber
Kuru fesleğen


Hazırlama:

Fırın kabımıza Mezgitleri, karidesleri diziyoruz. Üzerine halka halka soğan, zeytinyağı, tuz az karabiber, kekik, limon suyu ve zeytinyağında bir cızırdatıp hemen aldığımız rende sarımsakları ekliyoruz. Bir kaşık yardımı ile veya elimizle mezgitlere ve karideslere zarar vermeden malzemelerin birbirine geçmesini sağlıyoruz ve buzdolabında en az 1 saat bekletiyoruz.
Yemek saatine 45 dakika kala, mezgitlerin üzerine önce soğanlardan bir kaç halka sonra karideslerden birkaç tane koyup üzerine
Beşamel Sos ‘umuzu ve üzerine de kaşar rendesini ekleyip önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişiriyoruz.
Patatesleri kızartıp kapaklı bir kaba alalım. Üzerine tuz, kırmızı biber, kekik, jacun, kuru fesleğen atıp çalkalar gibi kutuyu sallayarak baharatların patateslerin üzerine yapılmasını sağlayalım.

Hiç yorum yok: