1 Ekim 2009 Perşembe

PATATES ÇORBASI


Malzemeler:

5 adet orta boy patates
4 sap taze soğan
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı margarin (3 yemek kaşığı sıvı yağ)
Tuz
1 Avuç maydonoz

Üzerine:


Yarım kibrit kutusu tereyağı
1 tatlı kaşığı nane


Hazırlama:

Düdüklü tencereye soğanları küçük doğrayın. Az sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Patatesleri soyulup küçük küçük üzerine doğrayın.
Suyunu ekleyip ateşi kıstıktan 10 dakika sonra kapatın.
1 Çorba kaşığı kadar unu yağda kavurup 1 bardak sütle incelterek koyu bir kıvam elde edip bunu ve bir avuç maydanozu patateslerin üzerine atıp rondodan geçirelim.

Tencereyi tekrar ocağa koyup suyunu (koyuluk kıvamını kendinize göre ayarlayın) tuzunu ve biraz karabiber ilave edip bir taşım kaynatalım.
Üzerine kızdırdığımız tereyağına nane katarak servis edelim
.
.



Hiç yorum yok: