3 Ekim 2009 Cumartesi

KIYMALI HAVUÇLU LAZANYA





Malzemeler:

1 paket lazanya
300 gr kıyma
2 küçük havuç
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, kırmızı biber
2 Domates

Hazırlama:

Lazanyaları, tuzlu kaynar suda haşlıyoruz.
Tavada kıymayı, yemeklik doğradığınız soğanı, rendelediğiniz havuçları ve salçayı beraberce kavuruyoruz.
Beşamel Sos' umuzu hazırladıktan sonra içine 2 adet domatesi rendeleyip biraz pişiriyoruz. Domatesli Beşamel Sos' umuzun az bir miktarını kıyma harcımıza karıştırıp kenara alıyoruz.

Yağlanmış kare bir borcama lazanyalarımızın içine harcımızdan koyarak rulo şeklinde sararak diziyoruz.
Veya bir kat lazanya, bir kat kıymalı içi olarakdöşeyip. Bunu lazanyalar bitene kadar tekrarlıyoruz.
Üzerine kalan Beşamel Sos 'umuzu, en son kata kaşar rendesini yayarak, 180 derece fırında pişiriyoruz.
.
.

Hiç yorum yok: