27 Kasım 2009 Cuma

LİMONLU CHEESECAKE



Tabanı İçin Malzemeler:
2 paket eti burçak bisküvi,
60 gr eritilmiş tereyağı,
2 çorba kaşığı süt
1 çay bardağı fındık


Üstü İçin Malzemeler:


İki paket 400’er gr.lık labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
1 kutu yaş krema
5 tatlı kaşığı mısır nişastası,
3 Yumurta
4 çorba kaşığı portakal suyu, veya limon suyu
2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi veya portakal kabuğu rendesi,


Sosu İçin Malzemeler:

3 adet soyulmuş sıkmalık portakal
1 adet soyulmuş limon
1 çorba kaşığı nişasta (mısır nişastası olabilir)
3 çorba kaşığı şeker (Tadına bakın çok ekşi ise ağız tadınıza göre ekleyin. Ancak üzeri sosunun mayhoş olması güzel oluyor.)


Hazırlama:
Fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz ısınması için çalıştırıyoruz.
24 cm çapındaki kelepçeli kalıbımızın altını yağlı kağıt ile kaplıyoruz.
Bisküvileri, eritilmiş tereyağı, sütü ve fındıkları rondodan geçirdikten sonra, kalıba yayıp bastırarak düzleştiriyoruz. Üstünün malzemesini hazırlayıncaya kadar buzdolabına kaldırıyoruz.
Karıştırma kabımıza krem peyniri, krema, mısır nişastası ve toz şekeri ekleyip mikser ile çırparak kalın bir krema kıvamına getiriyoruz.
Limon kabuğu rendesini ve suyunu da bu karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra yumurtaları birer birer bu karışımın içine kırarak çırpmaya devam ediyoruz.

(Genel Uyarı: Yumurtaları çok fazla çırpmamak, aksi halde kekimizin üstünde pişerken çatlaklar oluşabilirmiş ben yumurtaları dağılana kadar çırpıp bıraktım ve benim kekim çatlamadı. Uygulayanların bu ayrıntıyı dikkate almalarını tavsiye ederim.) Ve bu karışımı buzdolabımızdan çıkardığımız kek kalıbının içindeki bisküvi tabanının üzerine döküyoruz.
İki türlü pişirme şekli tavsiyesi okudum. Benim uyguladığım şöyle:175 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirip, sonra fırının ısısını 90 dereceye düşürüyoruz ve bu düşük ısıda yaklaşık 60 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. Kekin tam ortası ıslak veya parlak değilse pişmiş demektir. Fırını kapadıktan sonra kapağının arasına bir bez sıkıştırarak biraz aralamak suretiyle kek oda ısısına gelinceye kadar fırından çıkarmadan bekliyoruz ve sonra buzdolabına koyup, üstü açık olarak bir gece bekletiyoruz.

Ertesi gün: Soyulmuş limon ve portakalları rondodan geçirip 1 kaşık nişasta ve 3 kaşık şekerle pişiriyoruz. Tadına bakın çok ekşi ise ağız tadınıza göre ekleyin.
Karışımı biraz soğuduktan sonra Cheesecake'in üzerine döküyoruz.


Hiç yorum yok: