30 Kasım 2009 Pazartesi

ISPANAKLI KREP II


Krep hamuru için:

50 gr. erimiş tereyağı
3 su bardağı un
3 adet yumurta
3 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber

Ispanaklı İç:
2 bağ ıspanak
Tuz

Üzeri için:
1 Paket rendelenmiş dil peyniri veya taze kaşar peyniri
Taze soğan sapı (yıkanmış kurulanmış)
Hazırlama:
Krep malzemelerinin tamamını topak olmayacak şekilde karıştırıp, bir kenara alıyoruz.
Ispanakları yıkayıp az tuz ile haşlayıp suyunu süzün.
Beşamel Sos u hazırlayın süzülen ıspanakları içine katın. Tuzuna bakın (tuzu az olmasın) birbirine karıştırın.
Az yağladığınız yuvarlak veya kare teflon tavaya krep karışımından tavayı tamamen kaplayacak kadar biraz kalın şekilde dökerek, arkalı önlü çevirerek pişirin.
İçine ıspanaklı harçtan krebin bütününe sürün. Üzerine rendelenmiş kaşar serpin ve yuvarlayın. Taze soğan sapı ile ortasından paket gibi sarın.

Hiç yorum yok: