30 Ocak 2010 Cumartesi

BAL KABAĞI ÇORBASI



Malzemeler:

1 kilo bal kabağı soyulmuş doğranmış
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 2 çay kaşığı muskat rendesi
2 adet karanfil
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1-2 çay kaşığı taze kekik
Krema
3 dilim kalın kesilmiş Pastırma
Tuz


Hazırlama:

Derin bir tencerede orta ateşte yağı ısıtın. Kabakları içine atıp rengi değişene (kremalize rengi alana kadar) kadar yağda sote edin.

1–2 dakika sonra sarımsağı ekleyin yanmaması için karıştırmaya devam edin.
Suyunu ve kekiği, muskatı, karanfili ve tuzu ekleyin ve 30 dakika kadar kaynamaya bırakın. Veya düdüklüde 15 dakika pişirin)
Blendırla püre haline getirin. Sıcak su ile kıvamını ayarlayın.

Pastırmaları uzun şeritler halinde kesin, tereyağında biraz da kırmızı biber katarak sotleyin.

Çorbayı kâsenize alın üzerine bir sıkım krema dökün.
Kavrulmuş pastırmadan bir kaşık üzerine ekleyin, süs olsun diye de taze yeşillik serpin. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok: