2 Şubat 2010 Salı

DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA


Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağı
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım bağ dereotu
Alabildiği kadar un
Beyaz Peynir (içi için)
Çörek otu (üstü için)
2 yumurta
(1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için, beyazını da peynire katmak için ayırın)

Hazırlama:

Yoğurt, 1 yumurta, sıvıyağ, sirke, kabartma tozu ve tuzu hamur kabında karıştırın. Üzerine aldığı kadar unu ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
Hamuru üzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat oda sıcaklığında dinlendirin.
Yumuşak peyniri diğer yumurtanın beyazı ile birlikte çatalla iyice ezin. Dereotlarını ince ince kıyın peynire karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle hamuru açın. İçine peynirden bir parça koyup kenarlarını üstüne bohça gibi kapatıp ters çevirerek üzerine hafifçe bastırarak biraz yassılaştırın.
Tepsiye yağlı kâğıt serin üzerine dizip ayırdığınız yumurta sarısını sürdükten sonra çörek otuyla süsleyip 180 derecede fırında pişirin.

Hiç yorum yok: