3 Nisan 2010 Cumartesi

PATLICAN MUSAKKA


Malzemeler:

500 gr kıyma
6 Patlıcan
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
2 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Hazırlama:

Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak doğrayın. Sıvı yağda kızartın. Ben tuzlu suya koymayıp tek tek soyduktan sonra hemen kızartıyorum. Çok fazla kararmadan fırın kabına düzgün bir şekilde dizin.
Tavada soğanı, doğranmış biberleri kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Rendelediğiniz 2 adet domatesi ekleyip biraz daha çevirin. Tuzunu ve çok az karabiberini ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
Karışımı patlıcanların üzerine dökün. Kalan bir adet biberi uzun uzun dörde keserek, domatesi de dilim dilim doğrayarak üzerine süsleyip 1 bardak sıcak suyu da gezdirdikten sonra 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: