4 Nisan 2010 Pazar

YOĞURTLU KEK




Malzemeler:

4 Adet Yumurta
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Sıvıyağı
1 Su Bardağı Yoğurt
2,5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Kakao

Hazırlama:

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara alıyoruz. S
arılarını şekeri ekleyip, şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz. Yumurta aklarını da bir kâsede kremşanti kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
İkisini birleştirip, biraz daha çırpıyoruz. Yoğurt ve yağı ekleyip, tüm malzemeler karışıncaya kadar tekrar çırpıyoruz.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karışımımızın üzerine eleyerek döküyoruz ve bir kaşık yardımı ile çok az karıştırıyoruz.
Karışımdan 5-6 yemek kaşığı kadar bir kaseye ayırıyoruz.
Yağladığımız ve un serptiğimiz kalıba karışımı döküyoruz.
Ayırdığınız karışıma 1-1 ½ yemek kaşığı kakao ekleyip güzelce karıştırıp (kıvamı koyu olursa 1 tatlı kaşığı yoğurtla inceltebiliriz.)
Kakaolu karışımı, sade karışımın üzerine döküp ve bir kürdan yardımı ile dairesel şekiller veriyoruz
180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.





Hiç yorum yok: