26 Şubat 2011 Cumartesi

PIRASALI MUFFIN


Malzemeler:

3 Yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
4 sap ince pırasa
1 tablet et bulyon

Hazırlama:

Pırasa ve et bulyon hariç malzemeleri bir kapta karıştıralım. Elde ettlğimiz hamurumuzu bir kenara alalaım.
2 çorba kaşığı sıvı yağda ince doğradığımız pırasaları biraz öldürelim. Bir edet el bulyonu atıp 1/2 çay baedağı su ekleyerek suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
Soğuyunca hamura katalım. Bir kaşık yardımı ile iyice karıştıralım.
Küçük kağıt kalıplara dökerek 160 derec fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Not: Bulyon tuzlu bir malzeme tuz katmadan önce mutlaka tuz tadını kontrol ediniz.

Hiç yorum yok: