13 Şubat 2011 Pazar

GÜL BÖREK

Tarif - Hazırlama : Güliş Abla

Malzemeler :

1 paket ıspanak
6 adet yufka
1 adet kuru soğan
Yoğurt
3 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Arzu ederseniz bir miktar biber salçası


Hazırlama :

Ispanağı yıkayıp süzüyoruz.
Soğanı doğrayıp (salçayla) tencerede az yağ ile biraz kavuruyoruz.
Üzerine ıspanakları ilave edip, tuzunu ve baharatlarını da ekleyip ocağın altını kısarak ıspanaklar suyunu çekene kadar pişirip ve soğumaya bırakıyoruz.
1 çay bardağı yoğut, biraz sıvı yağ ve bir yumurta sarısını ayırıp kalan yumurtaları ekleyerek çırpıyoruz.
Yufkanın birini yayıp üzerine karışımdan her tarafına gelecek şekilde yayıyoruz.
Yufkayı dörde bölüp geniş kısmına ıspanaklı harcı koyarak rulo şeklinde sarıyoruz. Sonra gül şeklinde kendi etrafında sarıyoruz.
Diğer yufkalar için aynı işlemi tekrarlıyoruz. Artan karışıma yumurta sarısını ekleyip karıştırıp böreklerin üzerine sürüyoruz.
Önceden ısınmış 170 derece fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: