18 Kasım 2017 Cumartesi

HİNDİ KUŞBAŞI


Malzemeler:

1 kg kuşbaşı hindi budu
3 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Pul biber
Kekik
Tuz
Zeytinyağı
1/2 paket kabartma tozu

Hazırlanma:

Tüm malzemeyi harmanlayarak hindi etleri ile karıştırın. Ben bir gece buzdolabında beklettim. Ama 2-3 saat bekletmek de yeterli olur.
Biraz sıvıyağı biraz zeytinyağını tencerenize veya teflon tavanıza dökün. İçine 1-2 diş sarımsak doğrayın etleri de tavaya koyup arada karıştırarak 15-20 dakika pişirin. Arzu ederseniz renkli biberleri de ince uzun keserek içine atıp beraberce çevirebilirsiniz.

Yanına Arpa Şehriye Pilavı ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: