12 Temmuz 2016 Salı

KARİDESLİ ENGİNAR






     Malzemeler 


     6 adet enginar
     1 limonun suyu
     1 çay kaşıgı tuz
     1 çay bardağı zeytinyağı
     1 tatlı kaşığı un
     1 adet kesme şeker
     250 gr. karides
     Kıyılmış maydanoz ve dereotu
     1 tatlı kaşığı sirke
     Süslemek için limon dilimleri

 
Hazırlama

Zeytinyağı, limon, tuz,şeker ve unlu karışıma 1 bardak su ekleyin. Enginarları ilave edip 30 dakika pişirin.Soğumaya bırakın. 

Ayrı bir kapta ayıklanmış karidesleri az su ve sirke ile birkeç dakika haşlayın, süzün. Zeytinyağı, limon suyunu çırpın, karideslere karıştırın. Enginarların içine doldurun. Limon ve maydanoz ve dereotu ile süsleyin.
 






Hiç yorum yok: