23 Temmuz 2011 Cumartesi

KÖPEOĞLU



Malzemeler :

4 Adet Patlıcan
5 Adet Çarliston biber

Sosu
4 Adet Domates
2 Diş Sarımsak
2 Adet Kesme şeker
1 Yemek Kaşığı Sirke
Sıvı yağ
Tuz-karabiber

Üzerine Sarımsaklı yoğurt

Hazırlama:

Patlıcanların tamamını soyup, küp küp doğrayın. Acısını çıkarmak ve kararmamsı için tuzlu su da bekletin. Kızartmadan önce su dan çıkarıp, iyice suyunu sıkın. Havlu kağıt ile patlıcanları kurulayıp, kızgın yağda iyice kızartın. Kızaran patlıcanların fazla yağını süzmek için havlu kağıt serdiğiniz tabağa çıkarın. Patlıcanlardan sonra sivri biberleri kızartın.

Sosu :


Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
Sarımsakları küçük rendeden geçirin
Küçük bir tenecereye doğranmış domatesleri, şekeri, sirkeyi,kıyılmış Sarımsakları, zeytinyağını, tuzu, karabiberi koyup, pişirin.

Kızartılanları bir servis tabağına alın, sos kıvamına geldikten sonra kızarmış patlıcanları ve biberlerin üzerine dökün. Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

Hiç yorum yok: