18 Ekim 2011 Salı

MAHLEPLİ KURABİYE



Malzemeler

200 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu veya sirke
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine susam, çörekotu
Hazırlama

Yumurtanın beyazı, susam, çörekotu dışında tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz ve hamurumuzu 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
Daha sonra parçalar kopararak kurabiye kalıplarıyla şekil veriyoruz.
Üstüne yumurta akını fırçayla sürdükten sonra, susam veya çörekotu
serpiştirerek, 160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: