Tarif Ertan Abla
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Biraz tuz
Aldığı kadar un ve su
Hamuru yoğurup 10 parçaya bölüyoruz.
5 tanesini yemek tabağı büyüklüğünde açarak aralarına eritilmiş tereyağını elimizle yedirerek üst üste diziyoruz.
Diğer beşi de aynı şekilde yağladıktan sonra
Tabak büyüklüğünde 2 adet hamurumuzdan oklava ile iki adet yuvarlak büyük
açılmış yufka elde ediyoruz.
Yufkaları ortadan ikiye bölüyoruz.
Yuvarlak kısmına arzu ettiğimiz iç harcını kaşıkla döküyoruz ve rulo olarak sarıyoruz.
Parmak uzunluğunda şeritler keserek
tepsiye diziyoruz ve fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
açılmış yufka elde ediyoruz.
Yufkaları ortadan ikiye bölüyoruz.
Yuvarlak kısmına arzu ettiğimiz iç harcını kaşıkla döküyoruz ve rulo olarak sarıyoruz.
Parmak uzunluğunda şeritler keserek
tepsiye diziyoruz ve fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder