11 Temmuz 2016 Pazartesi

PATATESLİ KABAK MÜCVERİ







Malzemeler

1 Bağ taze soğan
3 orta boy kabak
1 adet orta boy patates
8 yemek kaşığı un
2 yumurta
100 gr beyaz peynir
Yarım bağ dereotu
Kızartmak için yeterince yağ
Karabiber                
Kimyon
Tuz

Hazırlama


Öncelikle patates ve kabağı rendeleyerek suyunu sıkalım.Bir kaseye 2 yumurta kıralım ve çırpalım, üzerine 1 çay kaşığı karabiber,  1 çay kaşığı kimyon ve 3 çay kaşığı tuz, ilave edelim. patates ve rendelenmiş kabağın içerisine dökelim ve karıştıralım.Üzerine 8 yemek kaşığı unu ilave ederek karıştıralım.
İnce kıyılmış dereotu ve küçük kesilmiş soğanı karışıma ilave edelim, son olarak ezilmiş peyniri de ilave edelim karıştıralım.
Kızartma tencerenizin içerisine yeterince yağ koyarak ısındıktan sonra karışımdan kaşıkla alalım ve yavaşça tencereye dökelim. 

Hiç yorum yok: