Malzemeler
1 Bağ taze soğan
3 orta boy kabak
1 adet orta boy patates
8 yemek kaşığı un
2 yumurta
100 gr beyaz peynir
Yarım bağ dereotu
Kızartmak için yeterince yağ
Karabiber
Kimyon
Tuz
Hazırlama
Öncelikle patates ve kabağı
rendeleyerek suyunu sıkalım.Bir kaseye 2 yumurta kıralım ve
çırpalım, üzerine 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon ve 3 çay kaşığı tuz, ilave edelim. patates ve
rendelenmiş kabağın içerisine dökelim ve karıştıralım.Üzerine 8 yemek kaşığı unu ilave
ederek karıştıralım.
İnce kıyılmış dereotu ve küçük
kesilmiş soğanı karışıma ilave edelim, son olarak ezilmiş peyniri de ilave
edelim karıştıralım.
Kızartma tencerenizin içerisine
yeterince yağ koyarak ısındıktan sonra karışımdan kaşıkla alalım ve yavaşça
tencereye dökelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder