18 Ekim 2008 Cumartesi

ÇİĞ BÖREK


Hamuru için:

2 su bardağı un 1 tepeleme çay kaşığı tuz
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke
1,5 çay bardağı su (kulak memesi kıvamında olacak kadar)

İçi İçin:

250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan rendesi
Bol karabiber
Tuz
Su

Soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su (harcın daha yumuşak olması için) karıştırılarak harç hazırlanır.

Yoğurma kabına un konur, ortası açılarak diğer malzemelerle kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. (Sirke hanurun çıtır olması için)
Hamur küçük parçalara ayrılıp üzeri örtülerek 1 saat bekletilir.
Merdane ile çay tabağından biraz büyükçe açtım ben. Kocamanları sevmiyorum.

Hamurun yarısına hazırlanan içten konur, yarım ay şeklinde kapatılır.
Kızgın ve bol yağda kızartılır.

Hiç yorum yok: