17 Ocak 2008 Perşembe

KARİDESLİ MAKARNA





Malzemeler: 


1 Paket Yassı Çubuk Makarna
Yarım kilo karides
1 Paket Surimi yengeç
2-5 Taze soğanın yeşili bol kısımları
2 diş sarmısak

Taze kırmızı biber
Tereyağı
1 Paket krema
Biber salçası
Kekik
Kırmızı bibier
Fesleğen
Maydanoz
Dereotu
Dil peyniri





Hazırlama : 

Karidesleri tuzlu sirkeli suda haşlayıp, kabuklarını soyuyoruz. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada ısıtıp, soğanları salçayı, küçük doğranmış sarmısakları içine atıp hafif kavrulurken karidesleri ve yarım paket kadar surimi yengeçi 2 parmak kalınlığında keserek içine atıp birkaç kere salçanın rengini alacak kadar kavuruyoruz. Üzerine tuz, kekik ve biraz kırmızıbiber atıp bir-iki daha karıştırdıktan sonra bir kenara alıyoruz.

Makarnaları haşlayıp süzgece aldıktan sonra, makarna tenceresine hazırladığımız harcı boşaltıyoruz. Isındıktan sonra 1 paket kremanın hepsini ve makarnaları da atarak tuzunu kontrol edip güzelce karıştırıyoruz.
Makarna tabağına alıp üzerine, (eğer makarnanın içindeki karides ve yengeçler gözünüze az geldiyse yengeçten bir miktar daha üzerine kesip koyabilirsiniz) az olmak kaydıyla dil peyniri, üzerine bir tutam fesleğen arzuya göre ince doğranmış dere otu veya maydanoz serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok: