20 Ocak 2008 Pazar

TÜRK KAHVESİ


**** 1 KİŞİLİK ORTA TÜRK KAHVESİ ****
Kahve’ nin; 14. YY da Habeşistan’ dan dünyaya yayıldığı söylenmektedir. Önceleri kahve meyvesinin suya atılarak kaynatılmasıyla içilen bu içecek. Daha sonra bu pişirme tarzı ile Avrupa’da da yayılarak yeni bir ağız tadı oluşturmuş. Dünyanın en eski kahve pişirme yöntemi ve telvesi ile ikram edilen tek kahve Türk Kahvesi imiş ...

Cezveye 1 çay kaşığı toz şeker, 2 tepeleme çay kaşığı kahve atıp karıştırıyoruz.
Üzerine bir fincan su, çok az da fazlasını ekleyip ağır ağır kabarmaya bırakıyoruz.
Taşmak üzere iken fincanımıza boşaltıp servis yapıyoruz.

Bana göre PÜF Noktası:
Soğuk su kullanmalı,
Şekerle kahve su konmadan önce birbirine cezvede karıştırılmalı,
Su konduktan sonra ateş üzerinde karıştırılmamalı,
kahve taze olmalı,
Taze kalması için buz dolabında saklanmalı...

Bir kişilşkten fazla yapıyorsak köpüğü fincanlara eşit döküp, sonra kalanını tekrar dağıtmalı.

Hiç yorum yok: