Malzemeler:
1 Su Bardağı İnce Bulgur
2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
4 Su Bardağı Su
Tuz
Pul Biber
Kimyon
1 Demet Yeşil Soğan
1 Demet Maydanoz
Salça
Sıvı yağ
1 Soğan
2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
4 Su Bardağı Su
Tuz
Pul Biber
Kimyon
1 Demet Yeşil Soğan
1 Demet Maydanoz
Salça
Sıvı yağ
1 Soğan
Hazırlama:
İnce bulguru yarın bardak ılık su ile ıslatıp üzerini bir bezle kapatalım.
Kuru soğanı doğrayıp margarinle biraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği haşlayalım. Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten alıp içine ince bulguru ilave ederek karıştıralım.
Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim. Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle birlikte mercimekle bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte şeklinde biçimlendirerek servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder