20 Şubat 2008 Çarşamba
LİMONATA
Malzemeler :
15 Adet Limon (Daha önce Limoncello yaptığımız için kabuğu 15 adet soyulmuş limonumuz vardı)
1-2 adet limonun yuvarlak kesilmiş kabuğu
(cello için helezon (burgu gibi) şeklinde kabuk soyarken kopanları ayırmıştım)
2,5 su bardağı şeker
Arzuya göre su
Hazırlama :
Soyulmuş limonlarınızın suyunu sıkalım sürahimize alalım.
Küçük bir kapta şekeri limon kabuklarını şekerin eriyeceği kadar suda bir taşım kaynatalım.
Üzerine soğuk su ekleyip limon suyumuzun üzerine boşaltalım. (Kabuklarla beraber.) Buzdolabında soğumaya bırakalım.
Arzu edenler içine taze nane de atabilirler.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder