20 Şubat 2008 Çarşamba

LİMONATA



Malzemeler :

15 Adet Limon
(Daha önce Limoncello yaptığımız için kabuğu 15 adet soyulmuş limonumuz vardı)

1-2 adet limonun yuvarlak kesilmiş kabuğu


(cello için helezon (burgu gibi) şeklinde kabuk soyarken kopanları ayırmıştım)

2,5 su bardağı şeker

Arzuya göre su










Hazırlama :

Soyulmuş limonlarınızın suyunu sıkalım sürahimize alalım.

Küçük bir kapta şekeri limon kabuklarını şekerin eriyeceği kadar suda bir taşım kaynatalım.
Üzerine soğuk su ekleyip limon suyumuzun üzerine boşaltalım. (Kabuklarla beraber.) Buzdolabında soğumaya bırakalım.

Arzu edenler içine taze nane de atabilirler.

Hiç yorum yok: