14 Temmuz 2008 Pazartesi

SOYA SOSLU SUSAMLI HİNDİ veya TAVUK



Malzemeler:

4 Tavuk budu veya 4 Hindi göğsü
1 dolamlık biber (sarı veya kırmızı renkli olursa daha hoş olur)
1 domates
4 sap taze sovan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı soya sosu
Karabiber
2 su bardağı arpa şehriyesi
2 çorba kaşığı susam

Hazırlama:

Tavukları ve Hindileri kuşbaşı olarak kesiyoruz
Derince teflon tencerede sıvı yağ ile 10 dakika kadar çevirerek kızartıyoruz tencereden bir tabağa alıp bekletiyoruz.
Aynı tencerede (ama aynı yağda değil, tencerenin içindeki yağı döküp, bir kâğıt peçete ile artığını temizledikten sonra tekrar biraz yağ ekleyip ezilmiş 2 diş sarımsağı yağda 1-2 çeviriyoruz sırasıyla soğanları, biberleri domatesi ekleyip biraz daha çevirdikten sonra tavukları ve soya sosunu karabiberini ve 1 bardak sıcak suyunu da ekleyip suyu çekene kadar pişiriyoruz. ( 6-8 dk.)

Şehriye Pilavı :

Başka bir tencereye yağı koyduktan sonra 2 bardak arpa şehriyesinin 1 bardağını rengi dönene kadar kavuralım sonra diğer bardağı da üzerine ekleyip hemen 2 bardak sıcak suyunu, tuzunu koyup altını kısıp suyu çekene kadar pişirelim.
Başka bir sahanda yağsız kavurduğumuz susamları pilavımıza ekleyip demlenmeye bırakalım. Pilavın üzerine tavuklarımızla servis yapalım...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Tarifin çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım. Ev yapımı yoğurt tarifini aldım en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum. Biz de yoğurdu bazen kendimiz yapıyoruz senin yaptığın şekilde hiç denemedim.