23 Ekim 2008 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ (2)


Malzemeler:

4 adet kereviz
2 orta boy soğan
5 sarımsak
2 orta boy havuç
2 orta boy patates
1limonun suyu
1 Portakal suyu
kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
1 kesme şeker
1 su bardağı bezelye
Arzu edildiği kadar zeytinyağ
Dere otu


Hazırlama:

Kerevizleri, tamamen soyup ikiye veya çok kalınsa halka halka üçe bölerek limonlu suda bekletin.
Soğanları, sarımsakları tencereye atıp yağda biraz kavurun. Küçük küçük kesilmiş havucu, patatesleri, bezelyeyi ve kerevizleri de içine atarak (bezelye dondurulmuş veya konserve de olabilir) üzerini örtecek kadar su, tuz ve şekerini ardından 1 sıkılmış portakal suyunu da ekleyerek pişirin.
Soğuduktan sonra önce kerevizleri servis tabağına dizin üzerine sebzeleri ve dereotu ile süsleyin.
Zeytinyağlı yemeklerde biz yağını; yemek pişerken az koyup piştikten sonra salataya gezdirir gibi üzerine gezdiriyoruz.

Hiç yorum yok: