12 Kasım 2008 Çarşamba

ETSİZ NOHUT


Malzemeler:

½ Kg nohut
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
Yarım çay bardağı mısırözü yağı
1 çorba kaşığı teremyağ
1 dolmalık biber
1 çay kaşığı pul biber
Yeteri kadar tuz


Hazırlama:

Sıvı yağ ile beraber terem yağını eritiyoruz. İçine yemeklik olarak doğradığımız soğanımızı, salçalarımızı ve boyuna iki parmak kalınlığında kestiğimiz biberlerimizi ekleyip soğanlar sararıncaya kadar çeviriyoruz. Üzerine akşamdan ıslattığımız nohudumuzu tuzunu ve kırmızı biberini ekleyip düdüklüde 20 dakika kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: