Malzemeler:
6 Adet kabak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
2 domates
2 çay kaşığı köri
Kekik
Tuz, Karabiber, kırmızıbiber
3 yemek kaşığı krema
Dereotu
Rendelenmiş peynir (Hellim peyniri kullandık, taze kaşar dil peyniri de olur)
Hazırlama:
Fırını 200 derecede ısıtın.
Kabakları soyun veya dışını iyice fırçalayın.
Boylamasına ikiye bölün.
Bir kaşık yardımıyla içini bir kaba çıkarın. Kabak sandal şekli alacak şekilde oyun.
Soğanları, 2 diş sarımsağı ve domatesleri ince ince doğrayın.
Bir tavada önce soğanlar ve sarımsak sonra domatesleri soteleyin.
Tavanın altını kısın diğer malzemeleri, önce kabakların içinden çıkarttıklarımız ve en son krema olacak şekilde içine katarak ara sıra karıştırın.
Malzemeyi oyduğunuz kabakların içine doldurun fırına atın.
Üzeri kızarınca, rende peyniri serpip tekrar fırına verin. Peynir eriyince servis yapın.
1 yorum:
çok güzel görünüyor ellerinize saglık..Sevgilerr...
aysehermutfakta.blogspot.com
Yorum Gönder