Tarif Belkıs
Malzemeler
4 adet yufka
½ kilo Kıyma
Soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Sıvı yağ –Tereyağ - su
2 orta boy patates
Kıymanızı soğan rendesi ile içine biraz da tereyağı kattığımız sıvı yağda kavuruyoruz.
Tuz, pul biber ve karabiberi ekliyoruz. 2 patatesi içine rendeleyerek 2-3 dk
daha kavurup ocaktan alıyoruz.
Yufkaları tek tek alarak sıvı yağ ve su karışımı ile kaşık veya fırça
kullanarak yağlıyoruz. Ortadan ikiye kesip, kıymalı harcı bilinenin aksine
yufkanın yuvarlak kısmına gelecek şekilde boydan boya yayıyoruz ve yavaşça kol
böreği gibi sarıyoruz. Müsaitse uzun uzun değilse kıvırarak tepsiye
yerleştiriyoruz. 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder